January 27, 2014

Petits Gateaux

 
This weekend we're craving for something really sweet and full of chocolate. So I just decided to make this delicious intense chocolate dessert, Petits Gateaux. This little cakes are so rich and intense, they're the most chocolaty dessert you can get. This was the first time that I made this little things, I was always thinking that I wouldn't get them right, but in my defence they we're great. A great way to spend Sunday afternoon.
 
Ingredients:
1 bar of dark chocolate
50 grams of flour
3 egg yolks
4 eggs
75 grams of sugar
 
1// Start by melting the chocolate; add the egg yolks and stir really well, and finally add the flour. 
 
2// In another bowl mix the eggs with the sugar and add it to the chocolate mix.
 
3// Finally transfer the butter to the greased little forms and let them cook four 10 minutes in a 180ºC. 
 
**

Este fim de semana estávamos todos a desejar algo que fosse doce e cheio de chocolate. Por isso mesmo eu decidi fazer estes bolinhos cheios de chocolate, Petits Gateaux. São tão ricos e intensos, são a sobremesa mais rica em chocolate que podem ter. Esta foi a primeira vez que fiz estas pequenas delicias, estava sempre a adiar porque pensava que não ia acertar, mas deixem-me dizer que estavam deliciosos. Uma boa maneira de passar a tarde de Domingo.
 
Ingredientes:
1 tablete de chocolate preto
50 gramas de farinha
3 gemas de ovo
4 ovos
75 gramas de açucar
 
1// Começa por derreter o chocolate, em seguida adiciona as gemas de ovo e mexe bem, por fim adiciona a farinha.
 
2// Numa outra taça bate os ovos com o açucar e em seguida adicionar a mistura de chocolate.
 
3// Dividir pelas forminha untadas com manteiga e levar ao forno durante cerca de 10 minutos a 1801ºC.
 

 

 
 
 

0 comments:

Post a Comment

Feel free to leave a comment, I wanna know what you think!
Love Sara