March 10, 2014

Chocolate Cream Tart

 
Any time I think about something to do for dessert on Sundays my sister askes for something with chocolate, and I end up doing it. I spotted this Chocolate Tart on a cover of magazine and I immediately decided that I was going to make it for Sundays lunch. Yesterday when I got home me and my mom dove head first into dessert mode with this chocolate cream tart. It would make a great dish to bring to a party, it is a winner.

Ingredients
1 shortcrust pastry
200g of chocolate bar
1 can of condensed milk
4dl of cream
2 eggs
2 tablespoons of powdered sugar
5 gelatine sheets
 
1// Take the shortcrust pastry into the oven for 25 min at 180ºC.
 
2// Soak the gelatine leaves in cold water. Take the chocolate and place in a bowl with condensed milk and melt in a water bath, add the gelatine sheets until they're completely dissolved. Add two egg yolks and mix it well.
 
3// Beat the egg whites and add to the mix. Pour the mix into the tart pan and let it cool until it is firm.
 
4// Beat the cream with the powdered sugar and with a piping bag add to tart.

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Sempre que penso no que vou fazer para a sobremesa de Domingo a minha irmã pede qualquer coisa com chocolate e eu acabo por fazer. Vi esta tarte de chocolate com natas na capa de uma revista e imediatamente decidi que a ia fazer para um dos almoços de Domingo. Ontem quando cheguei a casa eu e a minha mãe entramos logo em modo de fazer sobremesas com esta tarte de chocolate e natas. Sem duvida que é uma boa sobremesa para levar para uma festa.
 
Ingredientes
1 massa quebrada
200g de chocolate em barra
1 lata de leite condensado
4dl de natas
2 ovos
2 colheres de sopa de açúcar em pó
5 folhas de gelatina
 
1// Levar a massa quebrada ao forno durante cerca de 25 minutos a 180ºC.
 
2// Demolhar as folhas de gelatina em água fria. Levar o chocolate com o leite condensado a derreter em banho-maria, juntar as folhas de gelatina escorridas e mexer até se dissolverem completamente. Juntar as gemas do ovo e mexer bem.
 
3// Bater as claras em castelo e juntar ao preparado. Verter o preparado na tarteira e deixar arrefecer até ficar firme.
 
4// Bater as natas com o açúcar em pó e com um saco de pasteleiro colocar na tarte.
 
 

 

 
 

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